Voor & Na: beste cadeau ooit!

Toen Karen belde en zei dat ze mij voor haar verjaardag gevraagd had, begreep ik eerst niet wat ze bedoelde. Maar al snel werd het duidelijk: Griep Ruimt Op bleek haar verjaardagscadeau… Ze wilde dat ik hielp haar atelier op te ruimen. En dat hebben we gedaan…

bureau voor

Karens bureau…

 

Opruimproject 5mei2013 Atelier4

… en haar atelier vóór…

Karen: ‘Al een jaar ergerde ik me groen en geel aan de rommel die zich epidemisch uitbreidde in bijna alle ruimtes in mijn huis. En aan mezelf, omdat ik steeds maar niet in staat bleek op eigen kracht mijn schouders eronder te zetten. Het grootste pijnpunt was mijn atelier/werkkamer. Dat was een soort dumpplaats geworden van spullen waar zowel ikzelf als mijn twee pubers, ‘even’ niets mee konden. Het gevolg was dat ik er niet meer kon werken om de eenvoudige redenen dat ik a.) geen ruimte meer had en b.) niets meer kon vinden. Toen een vriend aan mij vroeg wat ik voor mijn verjaardag wilde hebben, hoefde ik niet lang na te denken: “Caroline Griep!”

Bestel haar maar!

Caroline was net begonnen met Griep Ruimt Op en het leek me inmiddels het laatste redmiddel om niet ten onder te gaan in de rotzooi die mij – letterlijk – danig boven het hoofd was gegroeid en op alle fronten verlamde. Tot mijn verbazing en plezier zei de lieve vriend: “Héél origineel! Bestel haar maar!”

Dus, zo gezegd, zo gedaan. Ik realiseerde me wel dat met het maken van een afspraak ik de confrontatie met mijn eigen chaos aan zou gaan. Iets wat ik in mijn eentje steeds had uitgesteld. De ergernis van zelf niet kunnen beginnen aan opruimen en het verstikkende gevoel van al die stapels papieren en spullen (ook die van anderen), kon ik met de aangekondigde komst van Caroline al een beetje loslaten. Ik besloot me over te geven.

5 mei 2013 was het dan zover: mijn atelier was aan de beurt.

Schaamte voorbij

De schaamte inmiddels voorbij, had ik van tevoren niet alvast ‘een begin’ gemaakt door tóch zelf op te gaan ruimen. Dus Caroline kwam in een authentieke chaos terecht.

Belangrijk was dat er een ‘werkruimte’ ontstond. Dat betekende dat de tafel leeg moest. En alles wat daarop lag zou systematisch opgeborgen, dan wel weggegooid, worden.

Eerste sessie

De eerste sessie zette Caroline mij aan het werk om schroefjes, haakjes, spijkertjes e.d. te sorteren, terwijl zij met strakke hand orde schiep in de voor mij onoverzichtelijke verzameling goederen. Papieren werden per onderwerp op stapels gelegd en uitgedund, waarna ze in vrolijk gekleurde mappen verdwenen, items die niet in mijn atelier hoorden werden in dozen of vuilniszakken gedaan.

Halverwege de dag kreeg ook ik de smaak een beetje te pakken. Caroline’s tempo, ervaring en de luchtigheid waarmee ze voor mijn ogen, letterlijk, ruimte schiep werkten aanstekelijk: ik begon er plezier in te krijgen!

Er waren na deze dag nog een aantal sessies nodig, maar nu de kop eraf was, werkten we meer als ‘team’.

De werktafel ná!

De werktafel ná!

Tijdens het ‘handwerk’ kreeg ik heldere, praktische tips en inzichten aangereikt hoe in het vervolg te voorkomen dat alles weer zo dichtslibt. Al doende kon ik die meteen in praktijk brengen.

Een half jaar verder is mijn atelier nog steeds een efficiënte werkruimte en is het er heerlijk toeven dankzij Caroline. Het beste verjaardagscadeau ooit!

 

Het bureau deed Karen zelf toen ik weg was.

Het bureau deed Karen zelf toen ik weg was.

 

06-55330810 | Caroline@GriepRuimtOp.nl