Eerste Hulp in Onrustige Tijden

 

 

Soms neemt het leven ineens een loopje met je. Dan heb je al een volle agenda en gebeuren er ook nog eens allerlei onverwachte dingen waar je verder geen invloed op hebt. Dat overkomt ons allemaal weleens, mij gebeurde het laatst ook weer.

Als alles lekker loopt, heb ik er geen last van als het een beetje rommelig is, maar als ik stress heb, wil ik een opgeruimd huis, daar word ik rustig(er) van. Het eerste wat ik dus deed, was mijn hulp bellen, ik had echt geen energie om mijn huis zelf schoon te maken. Terwijl zij aan het poetsen was, ruimde ik op en toen ze weg was en alles weer op zijn plek lag, voelde ik me ik me weer ‘in control’.

Het zijn vaak maar kleine dingen waar je weer een beetje van opknapt en al lijken ze nog zo onnozel, ze werken wel, zeker in onrustige tijden:

1. Maak je bed op. Kost je een minuut, maar je stapt ’s avonds wel in een ‘opgeruimd’ bed, waarin je nieuwe energie op kunt doen.

2. Breng iedere ruimte terug tot ‘ready’. Het is een bekend gegeven: rommel veroorzaakt stress, orde het tegenovergestelde. Meer dan drie minuten per ruimte hoeft dit niet te kosten. Even de vuile vaat wegwerken, je kleding weer opvouwen en in de kast leggen, gebruikte handdoeken ophangen, kranten in de tas met oud papier doen, het maakt een wereld van verschil.

3. Als je opziet tegen huishoudelijke klusjes, bedenk dan dat ze je afleiding bezorgen. Stofzuigen, de badkamer schoonmaken, afwassen, de was vouwen… zucht eens diep, zet een muziekje op en ga aan de slag. Het geldt écht altijd: opgeruimd huis, opgeruimd hoofd!

4. Omring je met dingen waar je goede herinneringen aan hebt of die sentimentele waarde voor je hebben. Ik wil eigenlijk geen andere spullen in mijn huis, wat moet ik ermee? Maar ik heb wel overal fotolijstjes, mooie boeken en tijdschriften, kaarten met uitspraken die me inspireren en voorwerpen waar ik onbewust altijd van ga glimlachen.

Categorie: Blog
Tags:
06-55330810 | Caroline@GriepRuimtOp.nl