Even ‘beppen’ over plastic tasjes

 

 

Het is allemaal de schuld van mijn moeder. Door haar ben ik ergens allergisch voor. Jeuk krijg ik er niet van, wel rillingen. Ze vond het namelijk zolang ik me kan herinneren ‘geen gezicht’ en ik daardoor ook niet.

Misschien is het ook wel de eerste organize-les die ik ooit geleerd heb: plastic tasjes laat je niet, lees nóóit, rondslingeren in huis! Als je iets aangeschaft hebt en je komt er mee binnen, pak je het uit en het tasje berg je op. Bij de andere tasjes… op een plek waar je ze niet ziet. Als eerbetoon aan mijn moeder Bep introduceer ik daarom bij deze de opruimterm ‘beppen’: overtollige plastic tassen het huis uit!

Met stip op één

Het klinkt misschien onbenullig, maar beppen staat bij mij op stip op één in mijn opruim-toptien. Als ik ergens aan de slag ga, is het vrijwel altijd het eerste wat ik doe. Rondzwervende plastic tassen maken een ruimte/huis namelijk écht onnodig rommelig. En het ziet er ook nog eens ongezellig uit. Bovendien: hoe vaak ik niet tasjes mét inhoud tegenkom, waarvan mijn ‘klant’ uitroept: ‘O, is die tube lijm, die schroevendraaier, dat schrijfblok dáár, ik kon het nergens meer vinden en heb een nieuwe gekocht!’

Geen opbergers

Gelukkig hoef je mij niet in te huren om hier een einde aan te maken. Maak gewoon eens een rondje door je huis en kijk hoeveel plastic tassen (met of zonder inhoud) er rondzwerven. Neem ze meteen maar mee. Bewaar ze op één vaste plek. Plastic tassen zijn geen ‘opbergers’, écht niet, ook niet in de schuur, kelder of op zolder. Spullen hebben een vaste plek nodig, in een kast, op een plank, in een lade of met soortgenoten in een doos, kist of bak. In plastic tassen stop je alleen spullen die ‘op weg zijn naar de uitgang’ en die dus op het punt staan je huis te verlaten.

Hoge bewaarfactor

Er ‘kleeft’ trouwens iets vreemds aan plastic tassen, emotionele lijm zou ik het niet willen noemen, want vrijwel niemand kan geen afscheid nemen van een plastic tas. Toch hebben ze een hoge ‘bewaarfactor’: zonde om weg te doen, want je weet nooit of je niet nog eens kunt gebruiken. Nu is een kleine voorraad plastic tassen inderdaad praktisch, maar geen mens heeft er veertig, of meer, nodig… Bewaar een paar goede en doe de rest weg.

 

06-55330810 | Caroline@GriepRuimtOp.nl