Lieve Griep: ‘Wat doe ik met mijn dvd’s?’

We hebben zoveel dvd’s dat ik soms niet weet hoe ik ze overzichtelijk kan opbergen. Mooie dvd-rekken zijn vaak heel duur.

Volgens mij hoeft een goede oplossing helemaal niet duur te zijn. Ik denk dat je eerst moet bedenken of je de dvd’s wilt zien of niet. Als je ze een zichtbare plek in je woonkamer wilt geven, zou je ze kunnen beschouwen als boeken en ze in de boekenkast of op aparte planken kunnen zetten. Daar kun je ze op alfabet rangschikken of op genre. Zoals je op de afbeelding hieronder ziet, zou je ook een rek kunnen bevestigen aan de binnenkant van een kastdeur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dozen

Wil je ze niet zien, dan zou je aan dozen kunnen denken, waarin je ze rangschikt en waarbij je op de buitenkant zet wat erin zit. Ikea heeft mooie en niet dure dozen waar dvd’s precies in passen. Nadeel van dozen vind ik dat de kans bestaat dat zich op een gegeven moment meer dvd’s buiten de dozen bevinden dan erin. Als dat het geval is, loop je het risico dat je ‘dvd-probleem’ alleen maar groter wordt. Alleen jij weet of je de discipline op kunt brengen om ze telkens weer op de juiste plek in de juiste doos te doen…

 

 

 

 

 

 

 

Ladenkastje

Een ladenkastje kan ook een oplossing zijn. Daarin kun je de dvd’s op hun kant opbergen, zodat je de titels kunt lezen. Met een paar lade-verdelers blijven ze netjes op hun plek.

 

 

 

 

 

 

Cassettes/mappen

Je kunt je ook afvragen of je de hoedjes/dozen wel wilt bewaren. Het bespaart namelijk veel ruimte als je dat niet doet. Dan kun je de dvd’s opbergen in speciale cassettes en mappen (die zijn natuurlijk ook geschikt voor cd’s en cd-roms). Omdat je kleine kinderen hebt, denk ik dat deze oplossing niet handig is voor hun dvd’s; als ze met hun vingertjes in zo’n cassette gaan zitten graaien… Maar voor je eigen dvd’s zou je het natuurlijk wel kunnen doen.

06-55330810 | Caroline@GriepRuimtOp.nl