Mijn rommelige nieuwe leven

Eén ding is me inmiddels duidelijk: sinds ik als organizer werk, is mijn leven een stuk rommeliger. Vrijwel dagelijks breng ik een spoedcursus time-management in de praktijk.

Begin deze maand keek ik tegen een nog vrijwel lege agenda aan. Best eng vond ik dat, maar een paar dagen later was het al puzzelen om alles in te kunnen plannen. Ad hoc structuur aanbrengen, dat is de kunst waar ik me nu in bekwaam.

Twee liefdes

Ik combineer het organizen met mijn andere liefde, tekst, en ben ook in te huren als freelance redacteur. Dus zit ik de ene dag op de vloer midden in een ontplofte kinderkamer, de volgende dag achter een bureau bij Veronica Magazine of Libelle of in een vergaderruimte om redactioneel advies te geven. Om vandaag aan de keukentafel administratie te doen en plannen uit te werken. Zonder de agenda in mijn iPhone ben ik trouwens nergens, ik noteer alles, mét melding.

Buitenspelen

Het is hectisch, maar ik geniet van de afwisseling en de vrijheid. Hoe zeer ik het al die jaren bij De Pers ook naar mijn zin gehad heb, het in beton gegoten rooster met weekend- en avonddiensten bepaalde mijn leven totaal. Elke dag op kantoor miste ik ‘buitenspelen’ meer dan ik toen besefte: mensen ontmoeten, ideeën opdoen…

Mijn agenda zit nu soms ook ramvol, maar er is inspiratie in overvloed. Vooral daar krijg ik energie van. Zo sprak ik de laatste weken met de schrijfster van een boek over positief scheiden, een psycholoog, een uitgever, een website/social media-professional en een uitvaartverzorger. Allemaal zijn we op zoek naar ‘kruisbestuiving’ om van ons nieuwe werk een succes te maken.

Opgeruimder dan ooit

Natuurlijk beland ik nu op mijn stokpaardje… want ik heb al het plezier dat ik nu heb wel voor een groot deel te danken aan het feit dat mijn huis georganiseerd is, waardoor het bijhouden een kleine moeite is. Mijn leven is veel rommeliger dan het was, maar ik voel me opgeruimder dan ooit!

 

06-55330810 | Caroline@GriepRuimtOp.nl