50% korting voor borstkankerpatiënten!

 

 

Tijdens mijn borstkankerbehandeling lag ik dagen lang totaal gevloerd op de bank (zelfs een kop thee drinken leek me af en toe al te vermoeiend) en merkte ik hoe belangrijk het is om ongestoord ziek te kunnen zijn. In een prettige en opgeruimde omgeving.

Ziek zijn is van alles: ontregelend, vermoeiend, soms echt eng en vooral heel stressvol. Het neemt je leven over. Haalt van alles overhoop. Er komt ook nog eens van alles je huis binnen waar je niet op zit te wachten: hulpmiddelen, speciale voeding, medicijnen, bijsluiters, voorlichtingsfolders… Hoe nodig het allemaal ook is, sfeer bevorderend is het vrijwel nooit.

Energieniveau nul

In de bijna twee jaar dat mijn energieniveau vaak beneden alle peil was werd mijn huis gelukkig goed schoongehouden door mijn onvolprezen hulp. Maar dat voorkwam niet dat veel klusjes die ik normaal gesproken tussen de bedrijven door doe zich opstapelden. Daar kreeg ik dus nog meer stress van. Mezelf ’s ochtends douchen en aankleden was vaak al een prestatie, laat staan dat ik het op kon brengen om mijn administratie eens bij te werken, die stapel kranten en tijdschriften uit te zoeken of, doe eens wild, mijn kledingkast op orde te brengen (omdat het overzicht zoek was en lang niet alles leuk stond bij mijn hoofddoekjes).

Geen schuldgevoel

Als je ziek bent, moet je huis je veilige haven zijn. Een baken in de storm. Rommel helpt je niks, sterker nog, het veroorzaakt stress. Klusjes die zichtbaar op je liggen te wachten herinneren je (onbewust) aan het leven dat je tijdelijk niet kunt leven zoals je zou willen. Misschien bezorgen ze je zelfs schuldgevoelens. De plek waar je bank of bed staat zou zo prettig en comfortabel mogelijk moeten zijn. Zodat je er kunt ontspannen, omringd door vooral spullen waar je blij van wordt (en misschien zelfs wat energie van krijgt). Dat is goed voor je, tijdens je behandeling en tijdens je herstel.

Als je wilt, help ik je graag eens een paar uur. Jij zit of ligt er ontspannen bij, ik doe het opruimwerk. Door mijn eigen ervaring weet ik precies hoe het voelt om ziek te zijn en voorzie ik je graag van advies. Van opgeruimd ziek zijn ga je je vast een stuk beter voelen… En omdat ziek zijn vaak al genoeg kost, geef ik mijn lotgenoten 50% korting. Bovendien krijg je mijn boek Lieve Facebook-vrienden, ik heb borstkanker cadeau.

Als je contact met me opneemt, vertel ik je er graag meer over: caroline@griepruimtop.nl of 06-55330810

 

 

 

 

 

06-55330810 | Caroline@GriepRuimtOp.nl